Aluminium tank

Hier vind u het aanbod aan aluminium tanks voor diverse toepassingen.

Aluminium tanks

Op deze pagina vind het assortiment van aluminium tanks. Aluminium tanks worden in tal van markten gebruikt, zo ook in de automotive sector. Vaak wordt de standaard tank vervangen door een officiële racetank of een aluminium tank. Wij leveren verschillende soorten en uitvoeringen. Zo kunt u bij ons diverse aluminium tanks bestellen die als hoofd-tank fungeren voor de brandstoftoevoer naar uw motor. De brandstoftanks zijn voorzien van inwendige schroefdraad, zodat we naar alle soorten aansluitingen kunnen verlopen. Wanneer u op zoek bent naar een FIA gekeurde tank, neem dan contact met ons op. Wij leveren FIA gekeurde tanks van het merk ATL. Het aanbod en de prijsvorming fluctueert door de huidige koerswisselingen, waardoor we graag een passende aanbieding willen maken op het moment dat de vraag er is.

Catchtank voor brandstof en olie

Naast deze brandstoftanks leveren wij ook diverse catchtanks voor brandstof en olie. De zogenaamde catchtank zorgt als opvangtank of opslagtank, ook wel swirltank, swirlpot of catch tank genoemd. Een catchtank voor olie wordt gebruikt als opvangtank, en de aluminium catchtank voor brandstof dient als brandstofreservoir voor de motortoevoer. Een aluminium catch tank specifiek voor olie zorgt ervoor dat de olie die uit het carter komt of uit het kleppendeksel komt (dampen) opgevangen wordt in deze aluminium catchtank. Op deze manier wordt deze olie niet meer aangezogen in het inlaat traject, waardoor je ervoor zorgt dat zowel het inlaattraject als de motor schoon blijft van binnen.

Brandstof catchtank

Naast deze olie opvang tanks zijn er ook brandstof catchtanks leverbaar. Deze tanks worden gebruikt op het moment dat er met de auto op het circuit gereden wordt. Het probleem wat daar namelijk kan ontstaan is dat er in lange bochten geen brandstof aangezogen kan worden door het feit dat in een lange bocht de brandstof in de tank naar één kant stroomt. Deze catch tank zorgt ervoor dat deze tank een buffer vormt waar te allen tijde brandstof in zit. De catchtank wordt tussen de brandstoftank en de motor geplaatst.

Ruitensproeiertank

Ook leveren wij diverse universele aluminium ruitensproeiertanks. Deze zijn bijzonder handig toe te passen als u een eigenbouw voertuig heeft en toch een ruitensproeier tank wilt monteren. Deze universele ruitensproeiertank is voorzien van pomp. U hoeft dus in feite alleen een slangetje te monteren om deze tank functioneel te maken.

Meer informatie?
Kunt u een tank niet vinden of wilt u graag meer informatie chroom dan niet contact met ons op te nemen