FIA racestoel

Op deze pagina vind u ons complete assortiment van FIA gekeurde racestoelen van de merken QSP Products en OMP Racing. Wanneer u wilt deelnemen aan een officieel FIA race evenement dan is een FIA gekeurde racestoel verplicht.

Item 1-24 van 26 in totaal item(s)


FIA Racestoel

Hier vind u het complete aanbod FIA gekeurde racestoelen. Wij leveren dit assortiment racestoelen van de merken QSP Products en OMP Racing. Een FIA racestoel wordt veelal gebruikt bij officiële autosport evenementen waar een FIA keuring noodzakelijk is. De FIA, het overkoepelend orgaan voor autosport evenementen wereldwijd, heeft bepaald dat er een bepaalde keuring nodig is voor deze stoelen. Iedere FIA racestoel is dus volgens een bepaalde specificatie geproduceerd en voldoet tevens aan alle gestelde eisen die daarvoor gelden.

Iedere FIA racestoel is voorzien van montagepunten om een zijbevestiging te monteren. Deze zijbevestigingen leveren wij ook in diverse soorten en maten. De twee grootste verschillen hierin zitten in het materiaal van het stoelframe (staal of aluminium) en de verstelmogelijkheden. De hartafstand is bij iedere FIA racestoel van QSP Products of OMP Racing hetzelfde. U kunt dus alle stoelframes die bedoeld zijn voor zijbevestiging hierop monteren.

QSP Products FIA Sportstoel

Een FIA racestoel van QSP Products is verkrijgbaar in diverse modellen en uitvoeringen. De instap modellen zijn over het algemeen voorzien van een zachte velours bekleding. De maten reeks bestaat uit vier verschillende modellen. Twee modellen zijn zonder head support (de zogenaamde ‘flappen’ aan de zijkant van de FIA racestoel ter hoogte van het hoofd) aan de stoel, de andere twee zijn met head support. De modellen zonder deze head support zijn verkrijgbaar in twee maten, de normale maat (RX-10) en de XL versie (RX-10P). De racestoelen mét head support zijn ook in twee maten verkrijgbaar; de normale maat (RX-40) en de bredere XL versie (RX-40P). De letter P achter ieder model geeft aan dat dit het grotere model betreft. De luxere varianten, die tevens wat duurder zijn dan de velours modellen, zijn voorzien van een ademende “mesh” stof. Deze stof zal sneller opdrogen dan de velours modellen en is tevens slijtvaster. Deze duurdere stoelenrange wordt aangeduid met de hogere nummering als zijnde 100 en 400 serie. (RX-100, RX-100P, RX-400 en RX-400P). De maten van de fiberglas schaal is overigens hetzelfde, alleen de stof is anders. Kijk goed naar de maattabel die bij iedere stoel staat aangegeven om te bepalen of dat dit een geschikt model voor u is en tevens of dat de stoel ook daadwerkelijk in uw auto of voertuig past.

OMP Racing FIA Sportstoel

De OMP racestoelen zijn er ook in diverse soorten en maten. Zo zijn er instap modellen maar ook zeer professionele stoelen te verkrijgen. Tevens zijn er verschillen in de schaal. Zo levert OMP fiberglas stoelen maar ook carbon stoelen. Deze zorgen voor een extreme stevigheid. Tevens zijn deze modellen erg licht qua gewicht. Niet te vergeten; iedere stoel voldoet aan dezelfde testen en eisen die de FIA opgesteld heeft.

FIA Racestoel uit voorraad leverbaar!

De racestoelen van QSP Products zijn over het algemeen altijd uit voorraad leverbaar. De racestoelen van OMP Racing hebben doorgaans een levertijd van 1 a 2 weken.

Filteren ▼

FIA

Prijs

€ 262,00 - € 5.880,00