Hydraulische handrem

Hier vind u ons complete aanbod aan hydraulische handremmen.


Waarom een hydraulische handrem?

Een hydraulische handrem wordt vaak toegepast op auto’s en voertuigen die betrokken zijn bij competitie evenementen. Een dergelijk handremsysteem wordt vaak gebruikt op rallyauto’s, driftauto’s en offroad auto’s. Op circuitauto’s is dit minder gangbaar aangezien je daar over het algemeen geen handrem toepast. 

De hydraulische handrem vervangt vaak de standaard handrem die in de auto gemonteerd zit, die meestal bedient wordt met kabels en handremschoenen. Op het moment dat u een hydraulische handrem gaat monteren, dan wordt deze aangesloten op het bestaande remsysteem. De aansluiting van dit handremsysteem gebeurd in de remcilinder. Bij sommige modellen wordt de cilinder meegeleverd, bij andere dient u een remcilinder te kiezen. 

De meeste handremsystemen die wij aanbieden zijn zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Steeds vaker wordt de verticale stand gekozen omdat je op deze manier de handrem snel kunt bedienen. Tevens is het naar je toe trekken van de hevel een natuurlijkere beweging dan het omhoogtrekken van de hevel.
 

Aansluiting van het handrem systeem.

Bij auto’s waarvan er één remleiding naar achter loopt is de aansluiting van een hydraulische handrem vrij eenvoudig. U onderbreekt deze remleiding op de plaats waar u de handrem gaat monteren. De remcilinder wordt als het ware er tussen gemonteerd. Wanneer u met uw voet op het rempedaal drukt zal de remolie door de handremcilinder naar de achterwielen gaan. Wanneer u aan de hevel van het hydraulisch handremsysteem trekt zal de druk in remleiding worden opgevoerd, waardoor de remblokken tegen de remschijf gaan drukken. De rem druk wordt alleen opgevoerd op het gedeelte wat ná de remcilinder zit.

Heeft u een kruislings gescheiden remsysteem? Dan werkt het iets anders dan hierboven vermeld. Bij zo’n kruislings gescheiden remsysteem remt de voorkant en de achterkant samen. Het rechter voorwiel remt samen met het linker achterwiel, en het linker voorwiel remt samen met rechter achterwiel. Er gaan in het geval van een gescheiden remsysteem dus twee remleidingen naar de achterwielen. Als u dit wilt aansluiten op het handremsysteem heeft u ten allen tijde een dubbele handremcilinder nodig. Op deze cilinder zitten twee ingangen en twee uitgangen om te zorgen dat het originele remsysteem intact blijft.

APK regels hydraulische handrem

Let op; wanneer u een hydraulische handrem gaat gebruiken op een voertuig weke APK plichtig is zal er altijd een blokkeerfunctie op moeten zitten. De meeste modellen van zijn voorzien van een blokkeerfunctie zodat u de hevel vast kunt zetten.