Luchtfilter

Bij The Autosport Company leveren wij verschillende luchtfilters. Wij bieden zowel de auto merkgerichte filter aan als een universeel luchtfilter.

Item 1-24 van 46 in totaal item(s)

Wat is een luchtfilter?

Een luchtfilter is een belangrijk onderdeel van de motor. Om de motor te laten draaien is brandstof nodig, maar ook zuurstof. Deze zuurstof wordt uit de buitenlucht aangezogen. Maar deze brandstof/luchtmengsel moet wel schoon zijn als het de motor in gaat, want stofdeeltjes kunnen het inwendige van de motor beschadigen. Het luchtfilter zuivert de aangezogen lucht van vieze deeltjes.

Onderhoud luchtfilter

Afhankelijk van het type luchtfilter kan je het luchtfilter om de 15.000 km controleren of het luchtfilter aan vervanging toe is. Algemeen wordt aanbevolen een luchtfilter om de 20.000 km te vervangen. Rij je veel in stoffige gebieden voor bijvoorbeeld een rally, dan is het raadzaam een kortere interval aan te houden. Wij leveren ook luchtfilters die je zelf kan reinigen en kan hergebruiken. Voor deze luchtfilters hebben wij verschillende onderhoudsproducten uit voorraad leverbaar.