Oliekoeler

Ons aanbod oliekoelers bestaat uit twee merken; QSP Products en Setrab.

Een oliekoeler wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om de olie te koelen. Hierbij kun je denken aan het koelen van de motorolie van een auto, machine of ander voertuig. Naast het koelen van de motorolie wordt een universele oliekoeler ook gebruikt om bijvoorbeeld de olie van een versnellingsbak of differentieel te koelen. Kijkend naar de competitiesport wordt er in zo goed als alle gevallen een universele koeler gemonteerd op de auto. In de meeste gevallen wordt dit gedaan om de motorolie te koelen. Vaak, bij forse belasting van de auto, lopen de temperaturen al snel op. Een te hoge olietemperatuur is funest voor je motor en kan diverse bijkomende schade met zich meebrengen. Daarom is het ten zeerste aan te raden om een oliekoeler te monteren.

Dit doe in de meeste gevallen met een adapterplaat, ook wel sandwichplate genoemd. Dit is een tussenplaat die tussen je oliefilter en het oliefilterhuis wordt gemonteerd. Deze zogenaamde sandwichplate is er in twee varianten; mét of zonder thermostaat. Wanneer er wordt gekozen voor een versie zonder thermostaat zal de olie direct door de olie koeler gaan stromen op het moment dat het voertuig wordt gestart. Kies je een adapterplaat mét thermostaat, dan gaat de olie pas door de olie koeler als er een bepaalde temperatuur is bereikt. Op deze manier zorg je er dus voor dat de olie eerst op bedrijfstemperatuur komt alvorens deze gekoeld gaat worden in de oliekoeler. Op deze sandwichplate monteer je het standaard oliefilter. Wij leveren oliefilter adapters van ¾ UNF en M20 (voor de meeste Japanse automerken). Op de adapterplaat zitten twee aansluitingen; de aanvoer en de retour van en naar de koeler. Hierin zijn legio mogelijkheden in soorten en dikte van slangen. Heeft u hiermee hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Daarnaast kan een oliekoeler ook toegepast worden voor het koelen van de versnellingsbak- of differentieel olie. 

Ons aanbod oliekoelers bestaat uit twee merken; QSP Products en Setrab.

QSP Products

De oliekoelers van QSP Products is een zeer nette, kwalitatieve en betrouwbare productenlijn. Dit ook nog eens voor een betaalbare prijs vergeleken met andere merken. Alle oliekoelers zijn getest en goed bevonden t/m 18 BAR. De range van QSP Products bestaat uit 3 breedte maten, respectievelijk 210mm, 330mm en 406mm. Iedere breedte maat is verkrijgbaar in diverse rijen / hoogte. Hierdoor zit er zo goed als altijd wel een passende oliekoeler voor u bij. Iedere olie koeler van QSP Products is voorzien van M22x1.5 female aansluitingen. Voor deze aansluitingen leveren wij ook de bijpassende adapters om vervolgens met slangen door te bouwen.

Setrab

Naast de productenrange van QSP Products leveren wij ook Setrab oliekoelers. Setrab ontwerpt en produceert op maat gemaakte aluminium radiatoren en warmtewisselaars in kleine tot middelgrote hoeveelheden voor hoogwaardige OEM-auto- en andere voertuigtoepassingen.

De oliekoelers van Setrab worden gebruikt in veel van 's werelds beste automerken, bijvoorbeeld Aston Martin, Audi, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Lexus, Lotus en Mercedes, evenals vele andere voertuigfabrikanten zoals Bobcat, Husqvarna, Scania, Volvo en Wirtgen. De oliekoelers van Setrab zijn ook zeer geschikt voor een aantal stationaire toepassingen. In ons productaanbod van Setrab leveren wij uit voorraad de meest gangbare modellen. Mist u een model, of heeft u specifieke wensen? Laat het ons weten.