Rolbeugel padding

Hier vind u het assortiment rolkooi padding, zowel FIA als niet FIA gekeurd.

Item 1-16 van 16 in totaal item(s)


Wat is een Rolbeugel padding?

Rolbeugel padding ook wel Rolkooi schuim genoemd wordt toegepast op de buizen van een rolbeugel, om u te beschermen tegen blauwe plekken, kneuzingen of botbreuken op het moment dat u een ongeluk begaat. Door middel van de rolkooi padding wordt de klap gedempt en raakt u niet direct het staal van de rolkooi. Bij normale clubwedstrijden is meestal het zachte rolbeugel padding voldoende. Als u officiële wedstrijden rijdt onder de FIA regelementen, dan is het rolkooi schuim vereist wat voorzien is van een FIA keuring.

De niet-gekeurde rolbeugel padding heeft een zachte structuur en is gemaakt van brandvertragend materiaal. Hier geldt dat de maat toepasbaar is op zowel 40mm als 45mm buizen. Deze rolbeugel padding is leverbaar in diverse kleuren. De lengte van deze rolkooi padding is 92cm. Deze stukken zijn erg eenvoudig in te korten en op maat te maken. De bevestiging van deze padding op de rolkooi buis gebeurd meestal door het gebruiken van ty-raps of racetape. Vaak worden deze stukken rondom het hoofd geplaatst om het botsen met de helm tegen de rolbeugel buis te voorkomen. Tevens wordt de bovenkant van het deurkruis ook vaak ingepakt met dit materiaal om te voorkomen dat u met uw elleboog op de buis botst.


Rolbeugel padding met FIA Keur

Het FIA gekeurde rolkooi schuim is gemaakt van een harder materiaal, welke de klap van de helm absorbeert.  Deze rolkooi padding is verkrijgbaar in twee maten. De kleinste maat die wij kunnen leveren gaat tot maximaal 40mm diameter buis. De grotere maat die leverbaar is gaat tot 51mm diameter buis. De grotere maat wordt veelal toegepast op de hoofdbeugel, welke vaak dikker is dan de rest van de rolkooi. De dunnere stukken worden vaak geplaatst op de eventuele kruizen in het dak of langs de voorruit, welke vaak een maximale diameter van 40mm heeft.

De FIA gekeurde padding is voorzien van een plakstrip, welke u op uw huidige buizen kunt bevestigen. Zorg dat u eerst de buis goed ontvet. Daarnaast is het aan te raden om de nodige ty-raps te gebruiken om er zeker van te zijn dat de stukken tijdens de wedstrijd niet los raken.

Wanneer u vragen heeft over de toepassing ervan, neem dan gerust contact met ons op.