SPAL ventilator en toebehoren

Hier vind u ons complete assortiment aan ventilatoren en blowers van het merk SPAL. Een SPAL ventilator is één van de betere ventilator die te verkrijgen is in de markt. SPAL is een bewezen naam en is al actief sinds 1959. De SPAL ventilator is daarom ook een zeer gewilde ventilator in zowel OEM als aftermarket toepassingen in onder andere automotive, motorsport, bussen, industrie, truck, transport en off-road.

Welke ventilator heb ik nodig?

Meet eerst de oppervlakte die u zou kunnen voorzien van een ventilator. Vervolgens is het belangrijk dat u bekijkt en meet welke diepte u heeft om een ventilator te monteren. Daarna is het belangrijk om te beslissen of u een zuigende ventilator nodig heeft of een blazende variant. Een zuigende ventilator trekt als het ware de lucht door de radiateur heen. Een blazende SPAL fan duwt de lucht door de radiator heen. De aangegeven maten bij de producten zijn blad diameters. Het buitenwerk van de ventilator is dus altijd iets groter. Bij ieder product staan tevens de maattekeningen weergegeven, controleer deze maatvoering op uw applicatie.

Let op: bij andere merken ventilatoren is het wel eens mogelijk om de polen om te draaien. Op deze manier kun je zelf beslissen of de ventilator een blazende of zuigende werking heeft. Dit kan bij een SPAL ventilator beslist niet. De schoepen / bladen van een SPAL zijn ontworpen om één ding goed te doen: óf blazen, óf zuigen. Daardoor presteert een SPAL ventilator in vergelijking tot andere ventilatoren een bijzonder hoog rendement en luchtverplaatsing (m³/h of CFM).

Hoe monteer ik een ventilator?

Een ventilator kan op verschillende manieren worden gemonteerd. De meest gebruikte manier is met behulp van speciale bevestiging pinnen tegen de radiateur te bevestiging. Deze speciale “tyrap” is sterk genoeg om de SPAL ventilator op zijn plaats te houden en beschadigd geen lamellen in uw radiateur. Een andere manier is met behulp van de ijzeren bevestigingstrips. Deze zijn voorzien van een kunststof voetje die u in het huis van de SPAL ventilator schuift. De andere kant kunt u passend maken om op een steun of frame te monteren.

Wij leveren een mooie greep uit de productenrange van SPAL waarvan wij denken zo goed als alles te kunnen dekken in ons vakgebied. Het assortiment omvat zowel blazende als zuigende ventilatoren, in 12 volt en 24 volt uitvoeringen. Koeling heb je nodig in het heetst van de strijd. Hetgeen wat u op onze website ziet is in 99% van de gevallen direct uit voorraad leverbaar en binnen 1 a 2 dagen bij u geleverd. bent u opzoek naar een SPAL ventilator welke niet op onze website staat chroom dan niet contact met ons op te nemen wij bestellen deze graag voor u!