Sportstuur

Sportsturen worden veelal toegepast in competitieauto’s voor onder andere race- of rallydoeleinden. Het sportstuur zorgt ervoor dat u een optimale feeling heeft met uw auto. Uiteraard komt een mooi stuur ook niet ten nadele van de looks in het interieur. Naast het pure competitiegebruik zijn de sportsturen ook zeer populair gebruik bij o.a. toertochten, puzzelritten, trackdays, off-road evenementen en uiteraard dagelijkse auto’s.

Op deze pagina vind u ons complete aanbod van sportsturen. Wij leveren zowel racesturen van QSP Products als OMP Racing.

Item 1-24 van 51 in totaal item(s)

Welk model sportstuur?

Wij leveren verschillende modellen sportsturen. Het grootste verschil zit in de bekleding van het stuur, en de diepte van de spaken. Qua bekleding zijn er in principe twee varianten beschikbaar; suède of kunstleder. Suède sturen worden over het algemeen vaak gebruikt in echte competitieauto’s waar op volle snelheid wordt gereden. Het suède sportstuur zorgt ervoor dat u een perfecte grip heeft op het stuur. Daarnaast is het vaak verplicht om met racehandschoenen te rijden. Door de gripvlakken van de handschoen wordt de grip op een suède stuur nóg beter dan zonder racehandschoenen. De kunstlederen variant wordt vaker toegepast op dagelijkse auto’s of auto’s die ook voor recreatiedoeleinden worden gebruikt, zoals toertochten of puzzelritten.

Het andere verschil is de diepte van sturen. De stelregel is: de afstand van het stuur t.o.v. de bestuurder is bij auto’s die voorzien zijn van een stuurnaaf in combinatie met een vlak sportstuur ongeveer de originele afstand af fabriek. Door middel van het monteren van een verdiept stuur komt het stuur verder naar u toe. Deze variatie in verdiepte sportsturen is 70mm of 90mm verdiept. Voor de duidelijkheid: een 90mm verdiept sportstuur komt dus 90mm verder naar u toe ten opzichte van een vlak stuur.

Sportstuur monteren: wat heb je nodig?

Allereerst moet uw auto uitgerust zijn met een stuurnaaf. Deze zijn altijd type en merk specifiek. Ons aanbod telt legio stuurnaven voor allerlei auto’s. De naaf zit geklemd op de stuurpen door middel van een centrale moer (in de meeste gevallen). Het stuur wordt vervolgens gemonteerd op deze stuurnaaf door middel van 6 boutjes.

Let op: er zijn uiteraard auto’s die standaard zijn uitgevoerd met een airbag. Als u een sportstuur wilt monteren zal de airbag altijd gedemonteerd moeten worden. Bij het uitzoeken van een stuurnaaf is het wél van belang dat u weet of uw auto origineel met airbag is uitgevoerd! Ook al gebruikt u deze airbag niet meer, de stuurnaaf kan namelijk anders zijn voor dezelfde auto zónder airbag.

De sportsturen van QSP Products zijn over het algemeen direct uit voorraad leverbaar. Voor sommige sportsturen van OMP Racing moet u rekening houden met een kleine levertijd van circa 2 weken.