Stuurnaaf

Hier vind u het overzicht van beschikbare stuurnaven voor diverse auto’s en voertuigen. Staat uw stuurnaaf er niet tussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.


Wanneer gebruikt u een stuurnaaf?

Een stuurnaaf heeft u nodig op het moment dat u een sportstuur wilt monteren. Iedere naaf is merk en type specifiek en hoort bij een bepaald model. Ons aanbod telt legio stuurnaven voor diverse auto’s.

De stuurnaaf is voorzien van een gatenpatroon wat overeenkomt met zo goed als alle sportsturen. Onze stuurnaven zijn voorzien van 12 gaten welke de mogelijkheid bieden om verschillende sportsturen te monteren. De steekcircel (PCD) van deze twee patronen zijn 70mm en 74mm. De sportsturen van onder andere QSP Products, OMP Racing, Sparco, Momo kunnen allemaal op onze stuurnaven bevestigd worden. 

Hoe monteer u een stuurnaaf?

Allereerst moet u het originele stuur demonteren van de stuurkolom. Als u een auto heeft waar standaard een airbag in het stuur zit dan moet deze ook gedemonteerd worden. U kunt tenslotte nooit de airbag gebruiken in combinatie met een sportstuur. Wanneer alles gedemonteerd is ligt de stuurpen bloot. Deze stuurpen is voorzien van splaines, de zogenaamde vertanding. Als u de juiste naaf heeft gekozen voor uw auto dan is de naaf ook voorzien van hetzelfde splaine-patroon. De stuurnaaf schuift u vervolgens over de stuurpen heen. In de meeste gevallen wordt de naaf geklemd door middel van een centrale borgmoer. De moer houdt de naaf op zijn plaats. Controleer dat deze goed vast zit, het gaat tenslotte om uw eigen veiligheid. Houdt er rekening mee dat u ten alle tijden de accu loskoppelt van de auto om te voorkomen dat de airbag eventueel eruit schiet bij demontage.

Stuurnaaf en airbag?

Bij het uitzoeken van een stuurnaaf is het wél van belang dat u weet of uw auto origineel met airbag is uitgevoerd! Ook al gebruikt u deze airbag niet meer, de splaine en bevestiging van de naaf kan namelijk anders zijn voor dezelfde auto zónder airbag. Tevens wordt bij alle stuurnaven die bedoeld zijn voor auto's mét airbag een airbag-disable kit geleverd, om te zorgen dat er geen lampjes op uw dashboard gaan branden.

Geen naaf voor mijn auto?

Vind u niet de juiste naaf voor uw auto? Probeer dan te achterhalen of uw stuurinrichting ook in een andere auto van een ander merk wordt gebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de stuurnaven voor een Golf 4 met airbag hetzelfde als een stuurnaaf voor een Skoda Fabia met airbag. En zo zijn de stuurnaven voor een Ford Focus met airbag hetzelfde als van een Volvo C30 met airbag. Als u twijfels of vragen heeft over het juiste type, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag.