0Product(en)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Verslag Open Dagen 2018

De heren van Terrein.nu zijn langs geweest op onze Open Dagen en hebben een mooi verslag gemaakt.

Heus, op het allerlaatste gebeuren van 2018 waarvan we verslag doen worden ook wij verrast. Gelukkig wordt het een aangename verrassing.

Die aangename verrassing hebben we te danken aan Gertjan Veneman, importeur van 4SKY LED verlichting. Hij maakt ons namelijk attent op twee Open Dagen van The Autosport Company. “Moet je eens langs gaan; is een heel mooi bedrijf met van alles op autosport gebied” laat hij ons terloops weten. De portie ‘natuurlijke’ nieuwsgierigheid welke ieder mens eigen is, aangevuld met onze genetisch bepaalde, aangeboren nieuwsgierigheid, winnen het met gemak van het grauwe en druilerige weer dat ons ‘welkom heet’ die laatste zondagmorgen van 2018. ‘Normale mensen’ zouden het weekend in bed blijven zal het weer gedacht hebben maar wij, zijnde ondergetekende en collega fotograaf Ad Woolthuis, stappen blij en monter in de auto met als bestemming Waalwijk.

Gertjan Veneman van 4SKY LED verlichting is eveneens aanwezig op de Open Dagen van The Autosport Company. Voornaamste reden is dat het merendeel van de LED verlichting van 4SKY een Europese goedkeuring heeft en dat sluit aan bij The Autosport Company waar alle producten (veelal FIA) goed gekeurd zijn voor de autosport. Wat eveneens meetelt is dat veel 4SKY LED Light-bars en LED verstralers, naast regulier gebruik, ook uitermate geschikt zijn voor rally gebruik.

De historie. Als gezegd worden we aangenaam verrast als we het pand van The Autosport Company in Waalwijk binnen komen. The Autosport Company omvat veel meer dan we vooraf verwachten. Eigenlijk kun je stellen dat je bij hen alles op het gebied van autosport kunt vinden, maar ook veel dat er indirect mee te maken heeft. Het bedrijf beleeft zijn geboorte in 1983. Weliswaar met dezelfde mensen die we tegenwoordig ook nog in het bedrijf vinden, maar toen nog onder de naam ‘Allied Racing Supplies’. Echter dat verandert in 1998, want dan krijgt het bedrijf zijn huidige bedrijfsnaam ‘The Autosport Company’. In eerste instantie is het de bedoeling een digitale winkel op te zetten. De volgende stap is het inrichten van een showroom zodat alle producten ook bekeken kunnen worden. De locatie wordt al snel te klein en een grotere locatie met meer magazijnruimte volgt. Ook deze locatie wordt weldra te klein zodat The Autosport Company in 2006 verhuist naar Waalwijk. Drie jaar later is een complete nieuwbouw van circa 4.500 m2 een voldongen feit. Alle autosport artikelen en autosport gerelateerde werkzaamheden vinden daarmee plaats onder één dak en daarmee is The Autosport Company een tamelijk uniek bedrijf geworden, niet alleen voor Nederland maar ook voor vele landen daarbuiten.

Uitstekende opzet. Dat we aangenaam verrast worden is niet moeilijk te onderbouwen. We hebben in de loop van onze (4×4) ‘carrière’ talloze bedrijven bezocht, echter weinig die het zo goed voor elkaar hebben als The Autosport Company. Ze hebben een pracht van een brochure waarin alles aan bod komt wat het bedrijf doet, verkoopt en wat de mogelijkheden zijn binnen het bedrijf, zolang het maar met autosport in de breedste zin van het woord te maken heeft. We noemden al de showroom met ter zake kundige verkopers. Al de producten die The Autosport Company kan leveren zijn daar uitgestald te vinden. Dat is inclusief hun eigen producten welke verkocht worden onder de merknaam QSP. Echter, al hun producten zijn ook te vinden in een 300 pagina’s tellende catalogus, zodat je thuis vanuit de luie stoel de spullen voor je bolide in de on-line shop van The Autosport Company kunt bestellen.

Legio autosport poten. Echter er is veel meer te vinden binnen het bedrijf. We zullen trachten beknopt weer te geven wat er allemaal mogelijk is. Om te beginnen, en dat is voor ons 4×4 liefhebbers interessant, hebben ze inpandig een high-tech 4×4 Vermogensbank. Onmisbaar bij het meten van vermogens, het afstellen van programmeerbare motormanagement systemen en het afstellen van carburateurs. Heb je eenmaal voldoende vermogen, dan is het ook wel leuk als je dat fatsoenlijk op (of naast) de weg kunt houden en dat je de bochten weet te ronden. Balanceren en 3D uitlijnen zijn beiden mogelijk binnen The Autosport Company. Uitlijnen volgens de fabrieksgegevens (gegevens van vrijwel alle auto’s hebben ze in huis), maar ook naar persoonlijke wens. Je kunt daarbij geholpen worden door de kennis en expertise binnen het bedrijf, immers, die kunnen bogen op een jarenlange ervaring in de autosport.

Leergierig? Belangrijk binnen The Autosport Company is de zogeheten TAC Academy. De TAC Academy biedt diverse cursussen, trainingen en workshops die stuk voor stuk te maken hebben met voertuigen in de breedste zin van het woord. Bij wijze van spreken van de driewieler voor de peuter tot en met de mammoettanker of Airbus 380 maar vooral gericht op de praktijk. Onder meer is daarvoor ingericht een inpandige ruimte van 1.200 m2 welke is ingericht met de meest moderne apparatuur. Je komt er van alles tegen als opstellingen van motoren, versnellingsbakken, cardans, carburateurs, schokdempers, motorfietsen, scooters en fietsen. En nee, geen Airbus A380 of mammoettanker mocht je onze opmerking niet met een korreltje zout genomen hebben. Praktijkcurssusen zijn er legio (we tellen er sowieso al veertien) en op verschillende niveau’s en stuk voor stuk automotive gerelateerd (denk aan bijvoorbeeld schokdempers, differentieels, banden en wielen, APK keurmeester lichte voertuigen, programmeerbaar motormanagement, cilinderkoppen, hoe een competitieauto te bouwen, koelsystemen etc. Naast de TAC Academy heeft The Autosport Company een volledig ingerichte presentatie-, instructie- en ontvangstruimte tot haar beschikking (goed voor maximaal circa 115 man) waarvan automotive gerelateerde clubs en/of verenigingen gebruik kunnen maken. Legio faciliteiten zijn daarin aanwezig maar ook kan er voor een koude of warme luch gezorgd worden.

De wereld van het ‘auto’ miniatuur.En ben je, net als ondergetekende, gek op modelauto’s, dan heb je daar op de bovenste verdieping van The Autosport Company het zo genoemde ‘Adam’s World’ waar je een enorm aanbod modelauto’s in meerdere schalen vindt. Als het daar niet staat bestaat het waarschijnlijk niet zouden we haast zeggen, ware het niet dat het aanbod 4×4 modellen, althans de terreinauto’s, niet heel groot is. Op dezelfde verdieping boeken, poster’s, litho’s, tijdschriften, kaarten en nog veel meer. Heus, je waant je tussen de meer dan 30.000 artikelen op deze verdieping in een soort museum en alleen hier al kun je zomaar een paar uur de tijd vergeten. Modellen van enkele euro’s tot en met modellen van honderden en zelfs enkele duizenden euro’s. En mocht je zelf een collectie hebben waar je niet meer naar omkijkt en welke je kwijt wilt; ook daarmee kan The Autosport Company je terzijde staan. Of, eveneens mogelijk, je wilt een of ander kunstwerk van je eigen auto of motor, bijvoorbeeld een tekening of litho met daarop tekst (wie weet voor sponsoren). The Autosport Company werkt daartoe samen met een artiest en ook op dat gebied zijn er talloze mogelijkheden.

We hebben onze ogen uitgekeken deze dag en hij vloog dan ook voorbij. Ben je autoliefhebber en krijg je de gelegenheid om (vrijblijvend) langs te gaan bij The Autosport Company: doen! Zeker weten dat je er geen spijt van krijgt. Hieronder alvast de adres- en contactgegevens; hoef je die niet op te zoeken.

Fotografie: Ad Woolthuis & Martin Brink.
Tekst: Martin Brink.

Meer weten over Terrein.nu? Neem een kijkje op de website! www.terrein.nu
Klik hier om het hele verslag inclusief foto's te lezen.